Financial Lease voor mij

Ik ben er ondertussen op uit gegaan om een financial lease te gaan doen. Ik kan namelijk ontzettend gestrest worden wanneer ik dingen moet doen en daarvoor gebruik moet maken van het openbaar vervoer. Soms kan dat natuurlijk lastig zijn want ik ben nogal een perfectionist dus als die bus of trein niet op tijd is dan ben ik van boven alweer helemaal in de war. Soms kan ik dit verhelpen met een ademhaling of een vlugge yogaoefening die ter plaatse gedaan kan worden maar soms lukt ook dat niet en heb ik echt even tijd nodig om mezelf weer onder controle te krijgen. Ik ben er me dus goed van bewust dat ik met dit kleine probleempje te kampen heb en om daar iets aan te doen zodat het minder hinderlijk is voor mij ben ik van plan een Financial lease te gaan doen.

Waarom een financial lease? Gewoon omdat ik na verloop van tijd de eigenaar van de auto wil zijn en zelf uit kan maken wat ik er verder mee ga doen. Misschien ruil ik hem wel in voor een nieuwe of ga ik hem verkopen wie weet. Voor mij is het belangrijk te weten wat ik met mijn geld aan het doen ben en wat ik er voor terug krijg. Daarom vind ik deze vorm van leasen het beste omdat het volledig aan mijn behoefte voldoet. Ik kan er mezelf ontzettend aan ergeren wanneer mensen hun geld verspillen en dat gevoel heb ik dus ook wanneer het om huren of gewoon leasen gaat want daar krijg je nooit iets voor terug. Ik ga kiezen voor een Fiat Twingo wat ik persoonlijk een leuke auto vindt en bovendien helemaal niet duur is (zie hier voor meer informatie). Ik heb namelijk echt geen grote auto nodig als deze maar zuinig is in verbruik en me overal naar toe brengt dan ben ik er al dik tevreden mee. Volgende week plaats ik er een leuke foto van dan kunnen jullie hem ook zien.