Het bedrijf

Naamsbekendheid

Het hebben van een bedrijf betekend dat je telkens opnieuw creatief bezig bent om te kijken hoe je “in de picture” kan komen , makkelijk is natuurlijk adverteren en dat kan op verschillende manieren maar kost wel geld. Ruim 8 jaar geleden was “”bloggen”” of social media nog niet echt de hype zoals dat nu het geval is , dus werd ik wel eens gebeld door bedrijven of ik mee wilde werken in ruil voor naamsbekendheid, en dat leek mij een heel goed idee….Egotripperij.

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik door het programma “Puberruil”” werd gebeld of ik mee wilde werken aan hun TV programma , ik dacht gelijk “”te gek!”” leuk voor mijn studenten en ook leuk voor de aftiteling want daar kwam zo werd mij beloofd ook de naam van mijn bedrijf dan in voor. Afin het uur U naderde en ik trommelde al mijn studenten op die ook doodzenuwachtig waren, ook de modellen wisten natuurlijk dat er gefilmd werd die avond. ik weet niet of je ooit een crew in je bedrijf hebt gehad? Dat is een zenuwslopende toestand. Alles moet natuurlijk begeleid worden en ook voorbereid. We waren een hele avond bezig, een lesavond waar ik geen les kon geven maar ja dat was het mij wel waard! ik kreeg naamsbekendheid.

Langer termijn 

Mijn studenten werden ook gefilmd en naderhand heb ik nog een half jaar (de uitzending was pas na 6 maanden) mijn studenten te woord moeten staan hoe de uitzending was en of ik al wat wist wanneer de exacte datum zou zijn. Logisch je werkt met jonge mensen die hun uiterste best hebben gedaan op zo’n avond en die willen dat graag delen met vriendjes en vriendinnetjes. De teleurstelling was des te groter toen bleek dat bijna geen student gefilmd was en dat mijn school totaal niet op de aftiteling stond. Wat ik naderhand nog aan teleurstelling over me heen heb gekregen bespaar ik iedereen, bellen met de productiemaatschappij heeft in elk geval nooit wat opgeleverd. Logisch voor hen is het ook totaal niet belangrijk. Was ik dan zo’n egotripper? Of wilde ik zo graag die paar minuten op TV? in de hoop “”naamsbekendheid te genereren ? Ja dus ! ik heb ervan geleerd mijn studenten in het bijzonder en mijzelf dit nooit meer aan te doen.

Maar het kan nog gekker! Ruim 5 jaar geleden werd ik benaderd door een productie/marketing bedrijf of ik tijdens de Miljonairsfair mee wilde werken voor een uitzending , ik moest dan het haar en de makeup verzorgen (backstage) van catwalkmodellen die gefilmd zouden worden, ik dacht “”helemaal leuk!!” . ik zou in de aftiteling komen, en genoemd worden maar……… het koste mij wel een bijdrage van € 3000.- , ik werd daarop zo boos dat diegene die mij belde verongelijkt boos werd op mij dat ik niet kon begrijpen dat die € 3000.- echt veel marketing zou opleveren !! Ik was zo confuus dat ik moest werken en daar ook nog voor moest betalen? Was ik nou een oen?

Ook het schriftelijk bevestigen van afspraken hoort hierbij, wat je ook gaat doen! Of juist niet,bevestig met een email je afspraken. Dat voorkomt echt veel problemen en slapeloze nachten. ik kom hier later in mijn blog nog uitgebreid op terug.